Hoveniersbedrijf
De Wyngaerd
Lytse Wyngaerden 20
8404BM Langezwaag
tel.: 0513 - 689087
mob.: 06 - 20490407

info@dewyngaerd.nlAequor


Hoveniersbedrijf De Wyngaerd

Boomtotaal

Boomverzorging

Boomverzorging is een vak apart in tuinonderhoud. Een boom in de groei kunt u deels corrigeren door te snoeien. Dit komt een evenwichtige ontwikkeling van de boom ten goede. Een boom die al volgroeid is heeft  met regelmaat onderhoud nodig om onveilige situaties te voorkomen en de boom gezond te houden. Tenslotte kan u een boom te groot of te breed vinden voor de omgeving.  Denk bijvoorbeeld aan overhangende takken en het wegnemen van lichtinval.

Wat we doen is ondermeer uitdunnen, opkronen van de kruin en het weghalen van dood hout. Vooral als de bomen groter van omvang zijn vraagt dit om specialistische kennis. Deze hebben wij in huis. 

Boomverwijdering; zagen, klimmen en hijsen

Het weghalen van bomen kan op alle denkbare plaatsen. Moeilijk te kappen bomen zijn voor ons geen probleem. We kunnen elke techniek  toepassen om een boom efficiŽnt en veilig te verwijderen. Dit met alle zorg voor de omgeving.

Wij halen bomen weg om de groei van overblijvende bomen te stimuleren, het zogenaamde dunning. Kappen van bomen vanuit oogpunt van veiligheid behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Als de situatie het toe laat kunnen wij de wortels verwijderen met behulp van een kraan. Soms is het echter handiger om de wortelsweg te frezen met een stobbefrees.

U kunt bij ons een totaalpakket afnemen waarbij we een kapvergunning aanvragen, de boom kappen, de wortels verwijderen
en de boom afvoeren/verwerken. 

lees verder -->